Consiliul Local Petroşani a aprobat / Bani pentru proiecte importante pentru comunitate

consiliu petrosaniDin cele 32 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de consiliu local, mai bine de o treime, mai exact 12 proiecte, au vizat aprobări de sume de la bugetul local pentru diferite plăţi, „absolut necesare şi pe care le alocăm în fiecare an”, după cum ne-a spus încă înainte de şedinţă primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Totalul sumei este de 110.000 lei sau 1,1 miliarde de lei vechi, o sumă rezonabilă, dacă se ţine cont că ea a fost alocată doar într-o singură şedinţă. Dar să vedem împreună pentru ce au fost alocate aceste sume.

„Eroi au fost, eroi sunt încă…”
Proiectul 6 a vizat alocarea a 2.000 lei pentru Ziua Veteranilor de Război, care va avea loc la 29 aprilie. Cele patru persoane care mai sunt în viaţă din această categorie – respectiv doamna Domnica Ileşoi şi domnii Eugen Iosif Bârsan, Vasile Coconeţ şi Iosif Demeter – vor primi într-un cadru festiv, din partea administraţiei locale, fiecare, câteo Diplomă de Excelenţă şi un plic cu 500 lei, în semn de preţuire din partea întregii comunităţi locale pentru lupta şi activitatea lor pentru ţară în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Bani pentru un concurs de istorie organizat cu ocazia Zilei de 9 Mai
La proiectul 7, consilierii au aprobat alocarea sumei de 900 de lei în vederea organizării unui concurs de istorie dedicat sărbătoririi Zilei de 9 Mai, o zi cu triplă semnificaţie după cum se ştie: 9 Mai 1877 – Ziua Independenţei de Stat faţă de Imperiul Otoman, 9 Mai 1945 – Ziua încetării celui de-Al Doilea Război Mondial şi, în fine, 9 Mai – Ziua Europei

Leave a Reply

Your email address will not be published.