Shadow

“Rromii romani nu vin in Marea Britanie, nu ne fura slujbele” – The Independent

AngliaPoliticienii de extrema dreapta si presa din Marea Britanie alimenteaza temerile ca rromii din Romania planuiesc sa plece in masa in Regatul Unit. Realitatea este insa foarte diferita, dupa cum remarca o parte din presa britanica.

Jurnalistul Jerome Taylor a realizat un reportaj cu “rezidentii celor mai rele mahalale din Romania”, intr-o groapa de gunoi, publicat de The Independent.

Claudia Greta, in varsta de 40 de ani, si familia sa traiesc intr-o “baraca subreda”, facand parte dintre cei peste 1.500 de rromi care traiesc in tabara intinsa si urat mirositoare de langa groapa de gunoi din afara municipiului Cluj-Napoca. Toti au ajuns aici in ultimii 15 ani, iar jumatate dintre ei sunt copii.

Romanii si spaima britanicilor de imigranti

Multi romani au fost nedumeriti de determinarea Guvernului britanic de a-i descuraja sa vina in Marea Regatul Unit si de a-i impiedica sa treaca peste Canalul Manecii, incepand cu 1 ianaurie 2016, cand vor fi ridicate restrictiile pentru romani si bulgari privind accesul la piata muncii din aceasta tara.

In acest context, suspiciunile aparute la Bucurestisi Sofia au fost acelea ca Guvernul Regatului Unit se teme de fapt de migratia in masa a rromilor, cea mai marginalizata si barfita minoritate a Europei. Aceasta a creat si mai mult animozitate fata de rromi, chiar si romanii si bulgari invinovatind aceasta comunitate pentru ca le defaimeaza imaginea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *