Sancțiuni penale pentru vânzarea copiilor de romi

CopiiDirecția de Asistență Socială și Protecție a Copilului are date certe privind delictele semnalate în comunitatea romilor din Liești. Cercetările Direcției și ale Poliției pentru stabilirea efectelor unor tradiții, în sensul unirii averilor țiganilor din Liești prin preluarea copiilor, pot avea conotații penale, chiar dacă în această fază a cercetărilor nu sunt clare împrejurările în care copii au devenit un fel de marfă și obiect al unor afaceri dintre membrii comunității.

O aplicare radicală a legii este cerută de această dată și de șeful Biroului pentru romi din Județul Galați.

Șefa biroului pentru romi din județul Galați și bulibașa comunității de romi din Liești au fost factorii activi ai dezbaterii naționale privind căsătoriile din interes ale copiilor. De această dată, practica promisiunii copiilor a fost adusă în atenția autorităților-Direcția Protecției Copilului, Poliție și Parchete, pentru a fi analizată și sancționată conform legilor.

Reprezentanții comunităților de romi și autoritățile de protecție a drepturilor copilului vor să fie aplicate cu strictețe legile, și eventualele violențe aplicate copiilor din Liești, preluați ca parte a unor înțelegeri de interese între părinți, să fie sancționate exemplar, inclusiv penal, pentru a servi de model de comportament responsabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.