
Este vorba de aproximativ 22 de grupuri – ursari, cărămidari, tismănari, căldărari şi romi asimilaţi.
Această informaţie a rezultate în urma unei întâlniri, desfăşurate la Prefectura Olt, a Grupului de Lucru Mixt pentru prezentarea „Planului de acţiune în beneficiul membrilor comunităţilor vulnerabile cu romi din judeţul Olt pentru perioada 2015-2025”, aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Olt. La întâlnire au fost participat şi reprezentanţii Centrului Romilor pentru Politici Publice de Sănătate SASTIPEN.
În cadrul întâlnirii, discuţiile s-au concentrat pe necesitatea unor instrumente de lucru comune, necesare unei abordări integrate a procesului de incluziune socială, astfel încât intervenţiile să fie adaptate particularităţilor sociale care caracterizează aceste grupuri, inclusiv comunităţile tradiţionale, luând în calcul clivajele socio-economico-culturale din interiorul acestei minorităţi.
„Din cercetarea care a stat la baza întocmirii Planului, care a fost realizată în 19 localităţi din judeţ cu comunităţi însemnate de romi, a reieşit faptul că Oltul se numără printre puţinele judeţe cu o diversitate mare de grupuri de romi, aproximativ 22 (ursari, cărămidari, tismănari, căldărari, romi asimilaţi etc)”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.