Shadow

Romi irlandezi, acuzati de furturi in Bulgaria si Romania

romi-irlandeziO grupare de romi irlandezi a declansat un scandal international dupa un sir de furturi in Romania.
Desi, in general, gruparile de rromi romani sunt acuzate de infractiuni in Irlanda, de aceasta data situatia este invers.
Firme respectabile de asfaltare din Europa de Est au fost vizate de o grupare infractionala de romi irlandezi, scrie sundayworld.com.
Majoritatea romilor irlandezi fac parte din gruparea care a jefuit proprietarii din Italia, grupare condusa de Rathkealer Johnny „Bottles” Sheridan si fiul sau, Patrick „Paperface” Sheridan. Din gruparea care opereaza in Romania si Bulgaria face parte si ginerele capului acesteia, „Little” Danny Sheridan.
Luna trecuta, seful unei firme romanesti a angajat un detectiv privat sa ii urmareasca pe romi dupa ce masinarii in valoare de 65.000 de euro au disparut din gradina sa. Stefan Ponea sustine ca membrii gruparii au aparut la o ramura a companiei sale din capitala bulgara Sofia, incercand mai intai sa convinga conducerea sa ii lase sa asfalteze curtea.
Peste cateva saptamani, s-au intors incercand sa inchirieze echipament, avand asupra lor documente care pareau legale, din partea companiilor irlandeze si britanice. In cateva ore, echipamentul fusese mutat peste granita cu Romania, 800 de kilometri.
Desi membrii gruparii au fost retinuti de politia de frontiera, au fost eliberati dupa cateva ore, asa ca Ponea a angajat un detectiv particular si a reusit sa gaseasca dovezi ale unor infractiuni.
„Suntem in posesia dovezilor ca cei care au facut asta s-au servit de identitati false, carti de identitate false, placute de inmatriculare false si companii false”, arata Ponea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *