Shadow

Manelele crestine atrag romii in biserici

manelele-cre-tinePentru a atrage populatia de romi la biserica, pastorii neoprotestanti au recurs la o metoda inedita. In casele de rugaciune nu mai rasuna doar muzica bisericeasca, ci si manelele crestine.
Maneaua crestina devine tot mai apreciata in bisericile neoprotestante din Bistrita, unde romii se aduna in numar tot mai mare pentru a asista la slujbele din casele de rugaciune.
„Am abordat muzica lautareasca crestina sau stil manea pentru a atrage unele persoane sa urmareasca acest gen de muzica, sa inteleaga si oamenii ca Dumnezeu exista cu adevarat indiferent de genul muzical, ca este manea sau lautareasca, opera sau muzica usoara”, spune Iulius Cozac.
Iulius Cozac este un cunoscut cantaret in zona Bistritei, impreuna cu sotia fiind mai mereu prezenti in bisericile neoprotestante pentru a canta la slujbe. De cand s-a pocait in urma cu 10 ani, cuplul Cozac promoveaza maneaua crestina cu scopul de a atrage tot mai multi romi la biserica.
„Sunt impotriva manelelor si impotriva muzicii lautaresti. Nu-mi place de Guta, de Adrian Minune si de altii. Eu nu ascult, mi-e scarba de cantarile lor, de cuvintele care se afla in melodiile lor. Ei canta de lucruri contradictorii cu cuvantul lui Dumnezeu, ii indeamna pe oameni la curvie, hotie, lacomie si oamenii accepta astfel de cantari, nu se gandesc ca viata lor trece asa de repede si vor raspunde in fata lui Dumnezeu si de cantarile pe care le-au ascultat”, a mai spus Iulius, care sustine ca predicile lui muzicale au atras tot mai multi romi in casele de rugaciune.
Iulius Cozac este extrem de apreciat in comunitatile de romi din Bistrita, dar si pe internet. Pe propriul canal de Youtube a publicat peste 100 de videoclipuri, care au strans pana acum sute de mii de vizualizari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.