Shadow

A început Săptămâna Romilor Invizibili

Saptamana-Romilor-Invizibili1-736Săptămâna Romilor Invizibili este o serie de evenimente desfăşurate în contextul celebrării Zilei Internaţionale a Romilor. Scopul este acela de a promova diversitatea, trecută şi prezentă, a comunităţilor de romi, diferit de modul în care este percepută în general prin prisma clişeelor mediatice şi politice, arată un comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Comunitară Împreună.

Anul acesta celebrăm arta, libertatea de exprimare şi unitatea între minorităţi şi culturi diferite. Celebrăm frumosul în toate formele sale.

Arta trece dincolo de prejudecăţi, dincolo de măşti, dincolo de aparenţe. Într-o lume în care mentalităţile sunt cel mai greu de schimbat, avem nevoie de un limbaj pe care orice persoană să îl înţeleagă. Arta vorbeşte umanităţii, într-un mod personal, de la om la om. Astfel, arta devina una dintre cele mai puternice căi de comunicare.

Folosim arta a inspira, pentru a încuraja, pentru a educa şi pentru a comunica starea unei naţiuni. Comunităţile de romi, cele care au simţit durerea sclaviei, au luptat cât de mult au putut pentru a păstra şi valorifica muzica, meşteşugurile, limba, spiritul şi arta lor. Iar astăzi, arta este moştenirea lor cea mai de preţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.