Shadow

Povestea eroului Manole: Stiti care este cel mai periculos lucru in Romania? Un rrom cu o fisa la biblioteca

romi_ziare_comUn activist rrom pentru drepturile omului a invatat multe despre el si despre etnia sa din carti, in perioada in care a crescut in Bucuresti. Acum, el incearca sa-i invete si pe altii.

Petre Florin Manole spune ca a invatat multe despre el insusi si cel mai important lucru a fost un volum despre istoria rromilor, pe care l-a descoperit in scoala gimnaziala, se arata intr-un reportaj Share America despre „eroul drepturilor omului care a aruncat o lumina asupra istoriei rromilor”.
Cartea l-a facut pe Manole sa fie constient de propria identitate, de rasism si de mecanismele marginalizarii.
Acea descoperire a fost „motorul” muncii sale in anii de cand a absolvit Universitatea Bucuresti, in 2010.
Daily Express: Sa iesim din UE! Rromii isi construiesc palate in Romania din banii nostri
Rromii sunt cea mai larga minoritate etnica a Europei, au suferit si continua sa sufere din cauza discriminarii pe continentul european si pe cele americane, sustine sursa citata, care aminteste ca, in aceasta luna, au aparut mesaje rasiste scrise cu graffiti, intr-un cort ridicat in Bucuresti pentru a marca Ziua Internationala a Rromilor, iar acest lucru a adus critic din afara tarii.
Banca Mondiala a transmis la acea vreme ca „acest lucru reprezinta o agresiune impotriva comunitatii rrome si un act de discriminare incompatibil cu valorile esentiale ale Europei privind drepturile omului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *