Comunicat de presă – Uniunea Romilor Pakivale

Uniunea-Romilor-Pakivale-3-696x522Gata cu dosarele stufoase.
ROMÂNII CER GUVERNULUI ACCES MAI SIMPLU LA FONDURILE EUROPENE
Sute de români au semnat în ultima lună o petiție online prin care cer Guvernului, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Muncii acces mai ușor la fondurile europene. Petiția, numită VREM ACCES MAI SIMPLU LA FONDURILE EUROPENE, a ajuns deja pe masa miniștrilor, a secretarilor de stat și a consilierilor primului ministru pe probleme europene.
Inițiatorul Petiției, Uniunea Romilor Pakivale (recunoscută oficial ca partener de dialog social de către Comisia Europeană, fiind o organizație ce reunește 20 de alte comunități membre de vorbitori de limba romani tradiționali) propune o soluție tehnică, 100% digitalizată prin care să se accelereze punerea în practică a Planului Național Antisărăcie și a Strategiei Naționale de Îmbunătățire a Situației Romilor, precum și a oricărei persoane social vulnerabile.
Concret, se propune o colaborare cu toate firmele mari de IT din Europa pentru o soluție 100% digitalizată și simplificată de accesare a oportunităților oferite de Fondul Social European pentru ca românii și oficialii să poată chestiona în orice moment baze de date integrate, cu informații introduse de fiecare partener implicat în orice moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.