DNA extinde cercetările în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

madalin_voicu_02_ba41cb9842Procurorii DNA au dispus extinderea acţiunii penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale în legătură cu alte fapte penale faţă de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, în dosarul de corupţie şi de fraudare a fondurilor europene destinate finanţării unor programe destinate persoanelor defavorizate, potrivit unui comunicat de presă.
     În vederea confiscării extinse şi pentru a servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârşirea infracţiunilor, procurorii anticorupţie au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate în proprietatea societăţii SC Niky Scorpion Alcom SRL, până la concurenţa sumei de 30,47 milioane lei.
     Din ordonanţele întocmite de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora: “În contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, inculpatul Voicu Mădălin Ştefan, folosindu-se de calitatea de preşedinte de onoare al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, a solicitat si a obţinut, în numerar, de la reprezentanţii acesteia, suma de 100.000 lei. Această sumă de bani a fost folosită de inculpat în campania electorala din anul 2012, în care a candidat din partea unui partid politic pentru obţinerea calităţii de deputat.
     În perioada octombrie 2014, reprezentanţii Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, folosindu-se de un număr de 17 contracte de împrumut încheiate în mod fictiv în lunile octombrie 2012 şi mai 2013, au retras din conturile acesteia suma de 846.000 lei, sub pretextul restituirii unor datorii inexistente.
     Contractele respective au fost semnate din partea Asociaţiei Partida Romilor «Pro Europa» de inculpaţii Păun Nicolae, Rotariu Florentina şi Paraschiv Iulian, acesta din urmă în calitate de manager al proiectului «Acces pe piaţa muncii, o şansă pentru tine».
     În lunile ianuarie şi februarie 2016, în contextul existenţei prezentului dosar, inculpata Rotariu şi Mărgărit (fostă Radu) Irina-Valeria au încheiat doua contracte de asistenta juridică în valoare totală de 96.000 euro în numele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, fără a avea acordul Consiliului Director.
     De menţionat este faptul că asistenţa juridică şi reprezentarea în faţa organelor judiciare nu a fost asigurată pentru persoana juridică Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, ci in mod individual pentru persoanele cercetate în cadrul prezentului dosar, respectiv inculpaţii: Rotariu Florentina, Radu Irina Valeria, Paraschiv Iulian, Paraschiv Bogdan

Leave a Reply

Your email address will not be published.