Shadow

Domeniul pe care Romania nu ar trebui sa il ocoleasca cu investitiile, daca isi doreste sa creasca sustenabil pe termen lung

copiiEducatia, si, in special, cea timpurie, este domeniul pentru care autoritatile din Romania ar trebui sa creasca cat mai curand investitiile, capitalul uman fiind una dintre cele mai importante resurse pe care le are o tara, pentru a evolua din punct de vedere economic, o spun la unison experti internationali.Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF in tara noastra, a aratat ca Romania nu-si poate permite sa nu investeasca mai mult in educatie, in special in cea prescolara, mai ales in contextul in care bugetul alocat invatamantului romanesc este cel mai scazut din randul statelor din Uniunea Europeana.
“Romania ar trebui sa isi creasca investitiile financiare in educatia timpurie, pentru a se alinia cu alte state europene, inclusiv cu cele din Europa de Vest. Acesti bani ar trebui investiti cu atentie, iar noi recomandam doua directii, respectiv pentru majorarea numarului de copii vulnerabili, din comunitati sarace, romi si copii cu dizabilitati, din gradinite si pentru cresterea calitatea educatiei, in particular a celei prescolare”, a spus Blanchet.Aud adesea ca Romania nu isi poate permite sa investeasca mai mult in educatie. Eu as pune ca Romania nu isi poate permite sa nu investeasca in educatie, in special in cea timpurie.
 a sublinia importanta educatiei, Blanchet adaugat ca o serie de studii au aratat ca angajatorii din intreaga lume, inclusiv cei din tara noastra, pun tot mai mult accent pe inteligenta emotionala, mai presus de cunostintele tehnice ale angajatilor. Cu toate acestea, companiile constata ca angajatii lor nu detin acest tip de abilitati, care pot fi deprinse acasa, insa pot fi imbunatatite si dezvoltate in educatia prescolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.