Ionut: Ma apasa saracia in care traiesc

ionut-ma-apasa-saracia-in-care-traiesc-351-1Copilarie spulberata si o viata transformata intr-un adevarat chin. Este drama prin care trece zi de zi un copil de 10 ani din Valcea. Ionut locuieste intr-un grajd daramat, care abia sta sa cada, intr-o saracie lucie. Baiatul ar vrea sa invete, sa se joace sau sa aiba prieteni. Visurile sale insa sunt spulberate, este obligat sa munceasca pentru o bucata de paine. Cea care il trimite cu ziua prin sat este chiar mama lui, care, desi nu sufera de vreo boala nu munceste.
Ionut are 10 ani. Locuieste cu parintii si cei doi frati mai mici in localitatea Fantanele. Nu au casa, iar singurul acoperis deasupra capului este un grajd vechi. Cu lacrimi in ochi, printre suspine, marturiseste ca are un singur vis: sa scape de saracie.
„Ma apasa saracia in care traiesc. Ma straduiesc ca sa pot sa scap de saracie”, a povestit el.
Ionut nu se poate bucura de copilarie. Durerea este singurul sentiment pe care-l cunoaste. Tatal lui Ionut este plecat la munca in Alba Iulia, ajunge acasa doar la sfarsit de saptamana, iar mama nu munceste. Nu vrea. A pierdut si ajutorul social pentru simplul fapt ca a refuzat sa munceasca cateva ore pe luna pentru comunitate. In schimb, i se pare ceva extrem de normal ca fiul ei sa lucreze cu ziua prin sat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.