Shadow

Situaţia dramatică din ţara noastră – mamele adolescente

MameMai mult de 2.000 de fete cu vârste de sub 16 ani devin mame în România în fiecare an, uneori chiar şi la vârsta de 12 ani.

„Dumnezeu mi-a dat o fetiţă frumoasă. Însă viaţa este grea pentru că şi eu însămi sunt încă un copil”, spune Lorena, legănându-şi bebeluşul, fata de 15 ani care locuieşte cu prietenul său şi cu alte şapte familii într-o clădire abandonată recunoaşte că nu plănuia să rămână gravidă. „Aş fi vrut să aştept până mai târziu”, a mai spus aceasta.
La câţiva kilometri depărtare, Diana, care are tot 15 ani, a spus că a plâns când a descoperit că este gravidă: „Viaţa mea s-a schimbat dramatic”. Fata recunoaşte că îi este dor să se joace cu alte fete de vârsta ei.
Abandonată de tatăl copilului, fata şi bebeluşul trăiesc cu mama sa şi cu cei şase fraţi şi surori.
Cele două adolescente sunt doar două dintre miile de astfel de mămici tinere din România. În anul 2013, 15,6 la sută dintre cele care au devenit mame pentru prima oară au fost adolescente, potrivit ultimelor date ale Eurostat, publicate în 2015. Acesta este cel mai mare procent de mame foarte tinere din întreaga Uniune Europeană, România fiind urmată de Bulgaria, cu 14,7 la sută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *