Decizie de la varf: TOTI POLITISTII din Romania OBLIGATI sa invete limba ROMANES!

politistiToți polițiștii care-și câștigă o pâine în aresturile din România vor fi obligați să învețe limba romanes! Decizia ar veni, de undeva, de la vârful IGP, și ar avea ca motivație distrugerea barierei lingvistice dintre gardieni și infractorii din minoritatea romă, Un stagiu de pregătire în limba romanes a fost gândit pentru șase săptămâni, timp în care se presupune că subofițerii de arest vor avea suficient răgaz să se familiarizeze cu nouă limbă străină pe care vor fi obligați să o învețe.
Pe perioada respectivă, ”elevii” în uniformă vor fi cazați la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ”Nicolae Golescu” din Slatina unde vor fi școliți de vorbitori nativi de romanes, colaboratori ai unor organizații non-guvernamentale. Pentru ca aresturile să nu rămână goale, prezența la cursuri se va face în serii, prin rotație.
Chiar dacă sunt scoși din ”producție”, chiar dacă șederea în zona Olteniei le va fi asigurată de ”Interne”, polițiștii nu prea înțeleg de ce bani europeni trebuie învestiți într-o asemenea acțiune.
”Mai bine îmbunătățeau condițiile de  muncă ale polițiștilor care fac închisoare cot la cot cu arestații de cât să ne pună să învățăm limba romanes. La ce ne trebuie?!? Dacă infractorul nu știe românește, cu  toate că e cetățean român, e treaba lui! Când a făcut fapta nu s-a gândit la asta?”, a declarat unul dintre polițiștii-gardieni care va trece, la ordin, prin cursurile de limbă romanes atestate, la final, cu o diplomă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.