Shadow

Interviu Ciprian Necula: Un an în Guvernul României

ciprian-necula-696464Ciprian Necula (37 de ani). Rom. Secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Sociolog. Doctorat fără suspiciuni de plagiat. S-a făcut și un reportaj pe la televizor despre el. Apreciat, premiat.
Ciprian Necula a fost chemat în Guvernul României de Victor Ponta, dar a fost păstrat și între tehnocrații Guvernului Dacian Cioloș. Îl găsește un partener decent de dialog intelectual pe Victor Ponta, ceea ce mă scandalizează. Rămân scandalizat. E dreptul dumnealui. Oricum, nu l-a votat președinte al României. Și-a anulat votul. Nu i-a plăcut oferta electorală.
Îl știu de ani de zile pe Ciprian, de când scriam despre romi care trăiesc pe sub pământ prin județul Dolj – oameni atât de săraci încât nici umbra unei case nu puteau să ridice. Suntem la pertu. E singurul membru din Guvernul României în care pot să intru mai tare, să îl întreb ce face la serviciu. Așa că am mers la dumnealui la birou, să văd ce tot face Necula de un an de zile de când guvernează în țara noastră. M-a și încurajat în acest sens: Vino, bă, să scrii articolul ‘Un țigan, un la guvernare’. Am fost.
Ciprian Necula spune despre sine că e romul care a ajuns cel mai sus în administrația statului român, fără să se ocupe doar de problemele romilor. Eu am venit să văd cât și cum schimbă puterea un om pe care îl știam din ONG-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *