Shadow

Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finante, a fost audiat la DNA ca martor in dosarul “Partida Romilor”

ciocanEugen Teodorovici, fostul ministru de Finante, a ajuns la sediul DNA pentru a fi audiat ca martor in dosarul de coruptie “Partida Romilor”. In acest dosar sunt urmariti penal si deputatii Nicolae Paun, Madalin Voicu si fostul sef al ANAF
Audierea fostului ministru de Finante are loc dupa ce procurorii au descoperit faptul ca o parte din fondurile europene destinate incluziunii romilor ar fi fost folosite in campania electorala, conform News.ro
In acelasi dosar, a fost audiat, marti si fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, urmarit penal pentru favorizarea faptuitorului si abuz in serviciu.
In luna mai, procurorii anticoruptie au extins urmarirea penala fata de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, dar si fata de managerul de proiect, managerul general si directorul economic al asociatiei romilor “Pro Europa”.
Noile probe pe care le-au descoperit procurorii anticoruptie arata ca, in contextul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, Madalin Voicu, in calitate de presedinte de onoare al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, a solicitat si a obtinut, in numerar, de la reprezentantii organizatiei, suma de 100.000 lei.

“Aceasta suma de bani a fost folosita de inculpat in campania electorala din anul 2012, in care a candidat din partea unui partid politic pentru obtinerea calitatii de deputat. In perioada octombrie 2014, reprezentantii Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, folosindu-se de un numar de 17 contracte de imprumut incheiate in mod fictiv in lunile octombrie 2012 si mai 2013, au retras din conturile acesteia suma de 846.000 lei, sub pretextul restituirii unor datorii inexistente. Contractele respective au fost semnate, din partea Asociatiei Partida Romilor «Pro Europa», de inculpatii Paun Nicolae, Rotariu Florentina si Paraschiv Iulian, acesta din urma in calitate de manager al proiectului «Acces pe piata muncii, o sansa pentru tine»”, potrivit DNA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *