Me som romni! – Arta si cultura roma europeana

som-romniForumul Cultural Austriac împreună cu Agenția Împreună și Green Hours 22 Club Jazz Cafe organizeaza în perioada 4 – 10 aprilie, 2016, o serie de evenimente culturale dedicate artei rome europene. Vor avea loc proiectii de filme, expozitii, concerte, spectacole de teatru care vor arata publicului o imagine despre ce înseamnă să fii rom în Europa de ieri și de azi, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro. 
Cu ocazia Săptămânii Romilor Invizibili, 2016, Austria propune ca temă un colaj de contribuții și impresii ale femeilor din comunitatea romă și ale unora care se raportează la ea din afară. Prezentarea și eliminarea formelor omniprezente de discriminare a romilor este una dintre cele mai mari provocări pentru Europa și o temă centrală a artei rome contemporane. Forumul Cultural Austriac, împreună cu partenerii, invită publicul să își formeze o imagine despre ce înseamnă să fii rom în Europa de ieri și de azi. 
Evenimentele vor fi găzduite de Green Hours 22 Club Jazz Cafe, în cadrul expoziției “Belleville – Fatima, fascinația unei vieți aspre.”, al cărei vernisaj are loc pe 4 aprilie, orele 19:30. Artista germană, de origine sârbă, Lidija Mirkovic va fi prezentă în seara deschiderii. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 18 aprilie în cadrul orelor de funcționare a clubului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.