Romi Vasilache, artizanul care face pielea sa vorbeasca. A dat 6 milioane de gauri in genti, sandale si orice se poate face din piele

romi-vasilacheMainile si vorbele ii merg “atat de ingrozitor de rapid”, incat preduceaua ajutata de ciocan ii raspunde aproape la secunda cu cate un firicel de piele. Azi-dimineata a inceput lucrul la o tolba de sageti, cu care isi continua drumul de 6 milioane de gauri, date in genti, sandale si orice i-a trecut prin maini, din ‘88 si pana acum. Este un artizan al pielii si face orice, in afara de haine si pantofi. Face orice si are si cate o opinie despre orice. Pentru ca are mintea libera: lucrul din atelier are marele avantaj ca “nu ii ocupa gandurile”. Asa ca are el grija si de politica si de economie, de forumuri, de site-uri, de piele si de tot ce intra in camaruta.
In atelierul lui Romi Vasilache, nu se aude decat un ciocan infundat, cafeaua sfaraind pe aragaz, tastele de la calculator si stirile. A vrut sa fie geolog si a sapat atat in piatra seaca, pana a dat de piele. Descoperirea s-a petrecut in timpul facultatii, cand a inceput sa faca sandale, in Grozavesti. “Pe urma am facut pe geologul, pe urma am jucat vreun an jumate bridge si pe urma a trebuit sa fac si eu ceva. Si stiind sa lucrez piele, m-am reapucat de piele. Si de atunci numai asta fac. Primii mei clienti au fost prietenii din complexul studentesc Leu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.