Calculatoare, Contabilitate şi Drept, cele mai căutate specializări de la USV

admitereÎn primele două zile ale sesiunii de admitere de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), 763 de candidaţi s-au înscris la programele de studiu ale instituţiei.

Cât priveşte viitorii boboci ai USV,554 de absolvenţi de liceu care au trecut cu bine de examenul de bacalaureat s-au înscris, începând de luni, la programele de licenţă ale celor 9 facultăţi din cadrul instituţiei.
Specializările care au adunat cei mai mulţi candidaţi, la distanţă însemnată de celelalte programe, sunt: Calculatoare, cu 69 de candidaţi, Contabilitate – 47 şi Drept – 46. La toate cele trei specializări, numărul actual de înscrişi depăşeşte numărul de locuri bugetate scoase la concurs de USV.
Adresabilitate ridicată a fost şi la specializările Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar – 37 de candidaţi, Engleză – Germană/ Română – 34,  Kinetoterapie şi motricitate specială – 28.
La polul opus, sesiunea de admitere a început timid pentru câteva specializări ale USV care în primele zile au adunat 1, 2 candidaţi.
Pentru Inginerie economică în domeniul mecanic nu a optat nici un candidat, iar la Ştiinţe Politice şi Ucraineană s-au înscris doar câte 2.
Pe locurile speciale, alocate romilor, s-a înscris un singur candidat.
În zilele de luni şi marţi ale acestei săptămâni, 52 de tineri au călcat pragul Universităţii pentru a se înscrie la programele de licenţă, învăţământ la distanţă, aceştia trecându-şi pe dosare un total de 73 de opţiuni.
Cei mai mulţi şi-au depus dosarele la Silvicultură şi Administraţie publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.