
Manifestarea a început cu imnul naţional, “un mod de a demonstra respectul faţă de ţară” cum a subliniat Saveta Vărăreanu, şi cu prezentarea unui film cu imagini cu locurile care i-au marcat existenţa şi cu membrii familiei sale, primii fiind bunicii “datorită cărora sunt ceea ce sunt”.
Pentru preotul profesor Bogdan Feştilă această lansare a fost un moment de maximă emoţie pentru că Dumnezeu a îngăduit să cunoască ce înseamnă acest cuvânt, orfan, nu din relaţia pe care o are cu elevii la şcoală sau cu fiii duhovniceşti la Capela <Sfântul Nicolae> unde slujeşte, ci din faptul că la vârsta de trei ani a rămas fără tată.
„Cartea este un volum de memorialistică, împărţit în trei părţi bine gândite, este o carte care se învârte în jurul unui motiv literar central: omul. Este dorinţa de a deveni om şi statutul dobândit, acela de a fi om mare. Practic a fi om este unul dintre lucrurile cele mai dificile pentru noi. Lecţia pe care o primim în această carte este lecţia de dăruire şi jertfă. Mi-a plăcut că în această carte domnia sa nu se autocenzurează şi face o hartă conceptuală a vieţii sale, a drumului parcurs până în prezent. Este o carte complexă, în care doamna Saveta face trimitere la orice eveniment real care i-a marcat viaţa, la oamenii pe care i-a cunoscut şi la întâmplările pe care le-a trăit”, a precizat preotul Bogdan Feştilă.