Shadow

Romi cinstiti peste hotare: Prefera sa munceasca, nu sa fure

familieJurnalistii italieni prezinta povestea impresionanta a zeci de romi dinItalia care isi duc viata in mod cinstit, la Milano.

Romii plecati din Romania in speranta unui trai mai bun, macar pentru copiii lor, muncesc pe unde pot si isi cresc copiii. Multe familii traiesc insa in conditii inimaginabile. Dar chiar si in conditii desaracie extrema, au ales sa nu fure, isi trimit copiii la scoala si, spera…intr-un miracol, potrivit Romania TV. 
“V-ati fi imaginat vreodata ca, in loc de niste italieni, veti fi ingrijita de o familie de tigani?”, a fost intrebata o femeie care este ingrijita de o tiganca din Romania. “Nu, nu mi-as fi imaginat niciodata ca niste romi vor avea grija de mine. Pentru ca eu eram doar o vecina. S-au purtat foarte frumos. Sunt multumita de ei si le multumesc”, a marturisit femeia.

Jurnalistii au identificat si alte cazuri de tigani romani de isprava. Unul este cel al doamnei Anna, o italianca care si-a pierdut casa si fusese aruncata in strada pentru ca nu mai avea bani. Familia de romi care o cunostea si cu care fusese vecina a invitat-o sa locuiasca la ei in casa. Femeia a fost foarte surprinsa de gestul lor si s-a mutat la ei. “Da, a fost data afara din casa pentru ca nu avea bani, avea o pensie foarte mica. Nu a reusit sa plateasca. Si i-am zis, stati linistita, doamna Anna, veti sta cu noi!”, a  povestit femeia de etnie roma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.