Shadow

Istoria țiganilor! Cine sunt de fapt si cum au ajuns în România

nomaziȚiganii denumiți, conform normelor  impuse de autoritățile române, romi/rromi  au reprezentat, în ultimii 20 de ani, subiectul unor polemici extrem de dure în societatea românească. Cauzate în principal de confuzia făcută de europeni între români și țigani și de comportamentul țiganilor pe teritoriul statelor europene, polemicile referitoare la etnia țigănească/romă  nu țin seama de istoria acestei etnii și de originile sale.
Ziarul Adevărul a publicat  un scurt documentar care reamintește neinițiaților care sunt originile țiganilor și care a fost locul și rolul lor în societatea românească după ce aceștia s-au stabilit pe teritoriul carpato-danubiano-pontic.
 Originari din India, țiganii au parcurs un drum lung până pe teritoriul țării noastre.  Conform celor prezentate de jurnaliștii de la adevarul.ro, care citează specialiști în istorie, țiganii au ajuns în zonă odată cu ultimile invazii mongole care i-au târât pe țigani aici în calitate de sclavi. Practic mongolii i-au întâlnit pe țigani în drumul lor spre Europa și i-au făcut pe toți sclavi. Istoricul George Potra susține că țiganiiau fost credincioși noilor stăpâni și în general manifestau o atitudine umilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *