Shadow

Dorin Florea: “Toate proiectele mari de infrastructură sunt blocate în lipsa de legislaţiei privind zona periurbană”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că cel de-al cincilea mandat la conducerea municipiului va fi unul extrem de greu şi nu doar din cauza opoziţiei care deja se manifestă în Consiliul Local, ci ca urmare a lacunelor legislative, care vor împiedica administraţiile publice locale să acceseze fonduri europene.

Edilul a arătat că în prezent niciun minister nu îşi asumă vreo răspundere şi că toate proiectele mari de infrastructură, care aşteaptă să fie depuse pentru accesarea de fonduri europene, sunt blocate din cauza lipsei de legislaţie privind zona periurbană. În opinia sa, cea mai mare frână în calea dezvoltării oraşelor este în continuare atitudinea regiilor şi companiilor naţionale, care creează “situaţii anacronice”, însă şi atitudinea angajaţilor ministerelor, care nu pot ţine pasul cu administraţiile locale.
Dorin Florea consideră că se impune o reformă administrativă, că numărul unităţilor administrativ-teritoriale trebuie restrâns astfel încât să rezulte administraţii performante, în locul sutelor de localităţi nerentabile, care sunt piedici în calea dezvoltării. Potrivit edilului, pentru ca oraşele să aibă perspective de dezvoltare este nevoie de un cadru legal coerent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *