Guvernul suedez ar putea interzice cerșetoria, care “nu poate rezolva sărăcia din România și Bulgaria”

cersetoareGuvernul suedez are în vedere interzicerea cerșetoriei, ministrul administrației publice, Ardalan Shekarabi, anunțând că studiază restricțiile în vigoare în alte state nordice, informează vineri EUObserver.Cerșitul pe străzile din Suedia nu poate rezolva niciodată problemele majore de excluziune și sărăcie din România și Bulgaria”, a declarat joi oficialul suedez, cu ocazia unei reuniuni la Reykjavik cu omologi din state nordice, vizând discutarea unor probleme presante pentru administrațiile locale din aceste țări.
“Punctul de plecare pentru acest guvern este să apere și să dezvolte modul (social) suedez. Nu se poate spune că face parte din modelul suedez rezolvarea sărăciei prin cerșetorie”, a subliniat Ardalan Shekarabi.
Se estimează că în jur de 4.000 de persoane, în majoritate romi originari din România, cerșesc în Suedia, scrie site-ul citat.
Ministrul pentru egalitate, Asa Regner, membră a Partidului Social-Democrat ca și Shekarabi, le-a cerut anul trecut suedezilor să sprijine organizațiile care ajută oameni săraci în România, în loc de a le oferi bani cerșetorilor, dar s-a declarat împotriva interzicerii acestei practici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.