Infernul din spatele Gării! Terorizaţi de o şatră de romi

gunoiDe câţiva ani, constănţenii care locuiesc în zona Gării, în spatele blocurilor turn dinspre port, sunt obligaţi să suporte mai multe familii de romi care au transformat spaţiul public în depozit pentru toate gunoaiele pe care le adună şi pentru sacii de peturi pe care le duc la reciclare. Îi ştie tot cartierul, pentru că sunt foarte gălăgioşi, uneori agresivi şi mai ales pentru că fac o mizerie de nedescris. 
Nimeni nu a reuşit să le vină de hac, să-i mute sau măcar să-i potolească. Nu au acte de identitate, nu muncesc nicăieri, trăiesc din gunoaiele adunate, cerşetorie, furturi. 
„Sunt mulţi, 10, 15, nu ştiu, că tot vin şi pleacă. Ziua strâng peturi din oraş, au făcut aici stive de saci imenşi. Seara petrec, ţipă, se înjură, se bat. Nimeni nu a reuşit să îi potolească. Mai vine poliţia din când în când, îi amendează şi pleacă”, ne-a povestit S.M., locatar într-unul din blocurile învecinate. 
Locatarii Asociaţiei de Proprietari nr. 537 de pe bulevardul 1 Mai, dar şi cei care locuiesc în casele din zonă au pierdut şirul plângerilor şi sesizărilor pe care le-au făcut atât către autorităţile locale, cât şi către poliţişti. Romii locuiesc îngrămădiţi într-o casă veche, căreia i-au pus o uşă şi geamuri. Acoperişul este în stare avansată de degradare, însă zidurile se ţin bine. Nu au apă curentă şi nici energie electrică. Cu toate acestea, par să se simtă foarte bine. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.