Lali Gabor, un om care vrea să își ajute semenii din recunoștință față de Dumnezeu: „În momentul în care te duce valul și apa, mâna întinsă care te scoate nu mai contează de ce etnie e!

lali_gabor_3_0Lali Gabor este în primul rând un om bun. E un meseriaș căruia Dumnezeu i-a dăruit harul de a da viață obiectelor pe care le confecționează. Este de etnie țigan, mai precis țigan gabor, și nu își ascunde etnia, pentru că aceasta nu înseamnă nimic peiorativ. A moștenit meșteșugul de la bunicul, de la tatăl său, de la ceilalți țigani cu care a lucrat, iar acum vrea să îl pună în slujba semenilor săi, oferindu-se să ajute familiile nevoiașe pro bono cu manopera și transportul, pentru lucrări de întreținere a locuințelor unor oameni care altfel nu ar avea posibilitatea de a își reface casa, de a trăi în condiții decente.
El nu este doar un foarte bun meseriaș, ci și un om cultivat, preocupat de cele mai diverse domenii ale cunoașterii. E un om cu o credință vie în Dumnezeu, care i-a dăruit talentul și capacitatea de a face artă din munca sa. Lali Gabor este dovada vie că, indiferent de etnie, oamenii trebuie apreciați pentru ceea ce sunt ei ca oameni, ca buni profesioniști, ca suflete egale în fața semenilor și a divinității. Astfel, povestea sa de viață poate fi una inspirațională, o poveste despre toleranță, despre bunătate, despre credință și despre umanitate, despre raza de divinitate care luminează făptura fiecăruia dintre noi

Leave a Reply

Your email address will not be published.