Shadow

Romi suspectaţi de furt european

scoalaAnchetă de proporţii derulată de procurorii anticorupţie în rândul romilor într-o presupusă fraudă cu fonduri europene derulată prin intermediul Asociaţie Partidei Romilor Pro-Europa.
Scandalul a izbucnit ieri, când peste 150 de romi din judeţele Botoşani şi Suceava au fost invitaţi la sediul DNA – Serviciul teritorial Suceava pentru o serie de audieri.
Printre cei chemaţi la discuţii s-a aflat şi Semiramida Bălan, consilier al prefectului pe problemele romilor, precum şi o serie de funcţionari din cadrul primăriilor din judeţ care au derulat în trecut programe de integrare cu romii. Audierile vor continua.
Potrivit Semiramidei Bălan, ancheta vizează implementarea proiectelor POSDRU derulate în perioada 2007-2013 prin intermediul Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, urmărindu-se modul de cheltuire a banilor şi efectele acestor programe. „Toţi am fost invitaţi în calitate de martori. Procurorii s-au interesat de mai multe programe de calificare sau de reintegrare socială a romilor derulate la nivel central, în perioada 2011-2013 şi au dorit să vadă dacă am participat la diverse cursuri sau dacă am primit bani. Este vorba de aproape cinci milioane de euro”, a spus Semiramida Bălan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *