Shadow

The Sun: Romii traiesc in conditii mizere la groapa de gunoi din Cluj si vor sa vina in Marea Britanie

informarea preventivaRomi din Romania si Bulgaria intentioneaza sa invadeze masiv Marea Britanie dupa eliminarea restrictiilor de pe piata muncii, in 2014, sustine ziarul The Sun, care descrie, in cadrul unui reportaj, conditiile mizere in care traiesc familiile nomade in apropierea gropii de gunoi din Cluj, transmite Mediafax.
“Nomazii din Romania si Bulgaria intentioneaza sa se deplaseze masiv in Marea Britanie imediat ce restrictiile vor fi ridicate. Peste un milion de romi deja s-au stabilit in tabere din Europa occidentala, inclusiv in Marea Britanie si Irlanda. Dar si mai multi ne vor invada in ianuarie 2014, cand se vor deschide granitele”, scrie The Sun.
Reporterii The Sun s-au deplasat la Cluj pentru a lua contact direct cu romii “izolati de autoritati pentru ca sunt considerati hoti si cersetori”.
In apropiere de Cluj, multi oameni le-au spus reporterilor britanici ca sunt fortati sa traiasca in apropierea gropii de gunoi dupa ce au fost evacuati din locuinte. Romii intervievati sustin ca fostul primar le-a reprosat ca strica imaginea orasului si i-a mutat cu forta.
“Convinsi ca sunt detestati in propria tara – unde nu primesc indemnizatii sociale – multi dintre romi vor sa vina in Marea Britanie”, noteaza reporterii The Sun care au discutat cu romii din zona Pata Rat. Unul dintre romi, Sebastian H., 24 de ani, a declarat ca cele mai multe rude pe care le are deja au scapat de “conditiile barbare” mutandu-se in Marea Britanie. Romanul a declarat ca nimic nu ii va mai opri pe ceilalti sa plece incepand din ianuarie 2014.
“Am locuit cinci ani in zona Walthamstow, in estul Londrei. Am venit in Romania pentru a-mi vedea sotia si copilul de doi ani. Dar plec inapoi la Londra”, a spus Sebastian.
“As vrea sa o iau si pe sotia mea si pe fiul meu care este bolnav, dar, in situatia de fata, nu avem acces la sistemul medical britanic. Dar, cand sistemul se va schimba, vom avea acces la servicii medicale in Londra”, a continuat Sebastian, subliniind ca plateste o chirie de 800 de lire pe luna la Londra, dar 600 de lire le primeste ca indemnizatie sociala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *