Shadow

Peste 50 de romi au fost alungați de localnicii unui sat din Ucraina. Conflictul a izbucnit după ce o fetiță a fost găsită moart

peste-50-de-romi-au-fost-alungati-de-localnicii-unui-sat-din-ucrainaLochtchinovka, un mic sat din regiunea Odesa, a fost teatrul unui adevărat conflict între ucraineni și romi, după moartea unei fetițe de opt ani. 50 de persoane de etnie romă au fost forțate să părăsească zona, scriu jurnaliștii de la RT. Un conflict interetnic asemănător a avut loc și într-o comună din România. Pe 20 septembrie 1993, în comuna Hădăreni din Mureș, Crăciun Chetan a fost ucis de trei romi. Localnicii s-au revoltat atunci și i-au linșat pe criminali. În acest caz, însă, familiile romilor nu au fost izgonite din localitate, ba chiar au primit despăguibiri de sute de mii de euro.
Locuitorii din Lochtchinovka s-au hotărât să-și facă singuri dreptate. Pe 27 august, într-o casă din acest sat a fost găsit trupul neînsuflețit al unei copile de opt ani. Suspectul, un membru al comunității de romi, a fost arestat. Chiar și așa, crima i-a înfuriat pe ucraineni, care s-au adunat în număr mare pe străzi și au început să distrugă locuințele romilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *