Intr-o epoca in care putini si-ar imagina ce inseamna sa traiasca fara utilitatile de baza, exista si oameni care se vad nevoiti sa isi duca astfel traiul si sa se adapteze pentru a nu simti diferentele dintre ei si restul lumii.
Se intampla si in Bucuresti, oras care de mai bine de jumatate de deceniu este o capitala UE. Pe strada Liviu Rebreanu din cartierul Titan, in apropiere de intersectia cu bd 1 Decembrie 1918, in magaziile unei foste piete agroalimentare, sase familii traiesc fara electricitate si fara apa curenta.
Practic, fiecare familie are cate o baraca ce nu masoara mai multe 10 – 12 metri patrati. In spatele fiecarui om de acolo exista cate o poveste, dar toti au un lucru in comun: au ajuns acolo pentru ca au ramas, din diverse motive, fara locuinta.
Este si cazul Mariei, in varsta de 56 de ani, care locuieste intr-o astfel de incapere impreuna cu concubinul sau si cu o catelusa de talie mica. Animalul l-a luat de la “o doamna care nu mai avea ce sa ii dea de mancare”.
Desi este din Bucuresti, Maria nu a avut niciodata o locuinta pe numele ei. Parintii sai au avut locuinta, insa dupa Revolutie au vandut-o ca sa cumpere alta, dupa care au vandut-o din nou si tot asa, pana cand batranii au murit, iar urmasii lor, printre care si Maria, au ramas pe drumuri.