Romania, prezentata ca o tara de mana a treia de rusi: Oamenii traiesc printre gunoaie

romania-prezentata“Propaganda de la Kremlin si-a indreptat armele contra Romaniei”, scriu luni jurnalistii moldoveni, care au constatat ca, mai ales de cand a devenit operational scutul NATO de la Deveselu, presa controlata deMoscova nu conteneste sa atace tara noastra.
Un exemplu mai mult decat sugestiv este un reportaj manipulator difuzat partial de postul TV Rossia 1, care prezinta Romania drept o tara de mana a treia, a carei situatie s-a inrautatit dupa aderarea la Uniunea Europeana, in 2007, arata jurnalistii de la Unimedia.
Materialul a fost realizat de Alexandr Rogatkin, care este cunoscut drept unui dintre cei mai activi reporteri din masinaria de propaganda a Moscovei, alaturi de o echipa de jurnalisti, arata si 
Ca sa creeze o imagine cat mai nefasta, reporterii rusi au prezentat in materialul lor imagini filmate intr-un cartier foarte sarac din Bucuresti, cu blocuri darapanate, oameni care traiesc in saracie lucie si printre gunoaie, si au spus ca acela este un cartier obisnuit din capitala Romaniei, “la doi pasi de centru”.
Reporterii au stat de vorba cu un barbat care avea bluetooth in ureche, dar care se plangea ca nu are bani sa plateasca energia electrica. Ei i-au mai luat declaratii si unui roman care a sustinut ca a luptat la Revolutia din ’89, fiind ranit, iar acum traieste intr-o garsoniera mizarabila din ghetou. Acest barbat a fost prezentat drept o “victima” a modului in care tara noastra isi trateaza eroii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.