Shadow

Iata cum vad strainii palatele romilor din Moldova si Romania

palatele_romilor8O serie de documentare si fotografii arata luxul in care traiesc si activitati din viata de zi cu zi a familiilor bogate din comunitatile deromi din Moldova si  Romania.

Seria de documentare “Big Fat Gipsy Weddings” (n.r. “Nunta mare tiganeasca”) difuzata de Channel 4 arata partea nevazuta a vietii romilor, scrie dailymail.co.uk.

Fotograful Carlo Gianferro a surprins imagini din viata comunitatilor de romi si modul in care arata locuintele celor mai bogati dintre acestia.

Seria sa de fotografii, intitulata “Gipsy Interiors”, arata locuintele colorate si supradimensionate ale acestora din palatele din Romania si Moldova. Romii nu se sfiesc sa-si expuna averile, asa ca isi decoreaza locuintele cu obiecte opulente.
‘Incerc sa vad lucrurile din diferite puncte de vedere, sa ies din stereotipuri. In seria de fotografii arat romii intr-un alt fel, fara cersetori si saraci care traiesc in tabere’, a declarat fotograful.Palatele cu turnulete raman o realitate romanesca ce nu se va schimba niciodata. Lumea interlopa face legile atata vreme cat politisti si magistrati corupti pot accepta sume uriase de bani din partea acestora. Ceilalti, nu le pasa sau nu se baga. Doar nimeni nu vrea sa se ‘bage in tiganie’, nu-i asa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *