Dezbatere regionala despre saracie si incluziune. Romii vor sa faca “front comun”

romi-009-655360Liderii mai multor organizatii de romi din judetele Botosani, Vrancea, Neamt, Iasi si Vaslui au venit, vineri, in Bacau pentru a participa o dezbatere privind Strategia Guvernului României de incluziune a cetatenilor români apartinând minoritatii rome.
Evenimentul a fost organizat de Doru Tanase, presedintele filialei judetene a Partidului Romilor Democrati (PRD).
Invitat special a fost Sorin Medeleanu, presedintele partidului la nivel national. La intâlnire au participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Primariei Bacau, AJOFM si DSP.
Sorin Medeleanu si-a avertizat colegii, chiar de la inceput, ca nu vrea sa auda ca “toate sunt bune si frumoase”, cum se obisnuia pe vremuri. “Va rugam sa ne spuneti toate pasurile voastre si sa incercam sa gasim solutii impreuna”, a adaugat liderul PRD.
Doru Tanase si-a exprimat speranta ca organizatiile de romi vor reusi sa faca front comun si sa devina o voce care sa fie auzita de decidenti.
S-a discutat despre fondurile europene care pot fi accesate si folosite pentru a-i ajuta pe romi sa se integreze, despre vaccinarea copiilor, despre lipsa dispensarelor, dar mai ales despre lipsa locurilor de munca si a calificarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.