Shadow

ARTIȘTI ÎN DIALOG, LA MUZEUL CULTURII ROMILOR

artistiTalentul este proprietatea individului, indiferent de identitatea lui, iar arta transcede granițele diferențelor sociale, politice sau de orice altă natură. Aceasta a fost esența evenimentului multi-artistic “DIALOG”, desfășurat joi, 28 iulie 2016, la Muzeul Culturii Romilor (Str. Drumul Săbăreni nr. 101 -125), în prezența unor reprezentanți de seamă ai culturii rome și a lucrărilor artistice ale acestora.
Evenimentul a marcat finalizarea proiectului Cultura Romă: Învață, Explorează, Experimentează, derulat de Asociația Romano ButiQ, în parteneriat cu Centrul pentru Studiul Holocaustului şi al Minorităţilor Religioase din Oslo, proiect demarat la finalul anului 2014.
Astfel, în deschidere, Mioara Chifu, coordonator al Asociației Romano ButiQ, a prezentatrezultatele proiectului, al cărui scop general a fost dezvoltarea apetitului publicului general pentru produse artistice, realizate de sau în colaborare cu artiști romi sau pentru opere care explorează cultura și istoria etniei rome, puțin reprezentate în spațiul public românesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *