Shadow

Dorin Cioabă şi Florin Salam, într-un sondaj al romilor cu posibili candidaţi pentru Parlament

O persoana isi exercita dreptul de vot la Liceul "A.D.Xenopol" din Capitala, in primul tur al alegerilor prezidentiale si la referendumul privind reducerea numarului de parlamentari si schimbarea structurii bicamerale a Legislativului, duminica, 22 noiembrie 2009. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Un sondaj de opinie online care include mai multe personalităţi ale romilor, printre care autointitulatul rege al romilor din România, Dorin Cioabă, şi manelistul Florin Salam, a fost lansat la Cluj-Napoca, personalitatea cea mai votată urmând să se afle pe lista unui partid la alegeri.Sondajul a fost lansat de către mai multe organizaţii ale romilor, fiind o premieră naţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Cluj, Dragoş Roşianu, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la lansarea sondajului, că de mai mulţi ani nu există o reprezentare bună a etniei rome în Parlament.
“Am lansat, în premieră naţională, un sondaj de opinie online pe site-ulwww.sondaje-rromi.eu în urma crizei de identitate politcă a romilor care se înregistrează la ora actuală. De mai mulţi ani nu există o reprezentare bună a etniei rome în Parlament şi vrem să vedem care dintre personalităţile rome incluse în acest sondaj se va plasa cel mai bine astfel încât să intre în Parlament pe listele unor partide româneşti. În sondaj au fost incluşi regele Dorin Cioabă, manelistul Florin Salam, apoi Vasile Ionescu, Aurel Pascu şi Rudolf Moca, personalităţi cunoscute în rândul etniei. Lista rămâne deschisă, romii având posibilitatea de a nominaliza şi alte persoane”, a spus Roşianu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *