Shadow

Romania primeste fonduri de 500 de milioane de euro de la Norvegia, Islanda si Liechtenstein

semnare-contractRomania primeste fonduri nerambursabile in valoare de peste 500 de milioane de euro de la guvernele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

Oamenii de afaceri, organizatiile non-guvernamentale si ceilalti posibili beneficiari vor putea accesa acesti bani pana in 2024, informeaza un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Un secretar de stat in cadrul Ministerului norvegian al Afacerilor Externe, Elsbeth Tronstad, a venit la Bucuresti si a semnat, joi, memorandumurile de intelegere pentru acordarea acestor fonduri, impreuna cu ministrul roman al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Cele doua acorduri prevad atat cadrul institutional de gestionare, cat si programele stabilite, cu obiectivele principale, alocarea financiara, domeniile speciale de interes.

Aceste granturi reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei (care fac parte din Spatiul Economic European – SEE) la reducerea disparitatilor economice si sociale in regiune si consolidarea relatiilor bilaterale intre statele beneficiare si cele 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *