Shadow

ÎNFRÂNGERE URIAȘĂ! Dosarul fostului șef al ANAF, Gelu Diaconu, făcut praf de judecătorii ICCJ.

gelu_diaconu_68283500DNA a fost înfrânt din nou într-un dosar de corupție, anunțat cu surle și trâmbițe în urmă cu 8 luni de zile. Judecătorii de la ICCJ a au admis contestațiile inculpaților, inclusiv fostului șef al ANAF. Este vorba despre Gelu Diaconu și dosarul “Partida Romilor”, in care acesta este urmarit penal pentru favorizarea făptuitorului si abuz in serviciu. Magistrații au întors dosarul la DNA.
Magistrații Înaltei Curți de Căsație și Justiție au constatat grave nereguli comise de procurorii DNA în dosarul în care fostul deputat PSD Mădălin Voicu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Judecătorii instanței supreme le-au pus în vedere procurorilor DNA să remedieze aceste grave încălcări ale legii și codurilor juridice, altfel vor trimite cauza spre refacerea anchetei. Pe scurt, în decizia ICCJ se admit cererile inculpatilor si constată neregularitatea actului de sesizare ( respectiv a rechizitoriului) și restituie dosarul la DNA. Constată nulitatea ordonanțelor dispuse de procuror in dosar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.