Un deputat s-a supărat că doar MAMELE pot fi EROINE și propune ca în România să existe “TAȚI EROINI”

tigani-ovidiu-micsik-inquamphotosUn proiect de lege care a fost adoptat tacit ieri de Senat prevede că femeile care au născut şi crescut cel puţin trei copii primesc o indemnizaţie viageră lunară, iar celor care au cel puţin cinci copii li se acordă şi medalia de “Mamă – eroină”. 

“Aşteptăm legea la Camera Deputaţilor şi voi face chiar eu amendamente, pentru că am primit mai multe propuneri de la cetăţeni. De exemplu, şi taţii care îşi cresc singuri trei copii sau mai mulţi să primească această indemnizaţie, dar nu vor primi şi o diplomă. Voi mai pune un amendament prin care voi spune că mamele care nu-şi trimit copiii la şcoală li se suspendă pe acea perioadă indemnizaţia. Şi cred că acuzaţiile care ni se aduc că o anumită etnie, romii se vor înmulţi foarte mult este greşită, pentru că, în primul rând, ei oricum fac mulţi copii”, a declarat Ninel Peia, citat de Agerpres. 

Proiectul legii “mamelor eroine” prevede că se acordă o indemnizaţie viageră lunară pentru mamele care au născut şi crescut trei copii sau mai mulţi. Indemnizaţia viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au patru copii se acordă 40%, pentru cele care au cinci copii sau mai mulţi – 50%. Pentru mamele care au cinci copii sau mai mulţi se acordă titlul şi medalia de “Mamă – eroină”. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.