zefiR, sprijin pentru antreprenorii romi

antreprenori-romiFundația Terre des homme România, Fundația PACT și Fundația NESsT România, inițiatorii programului, vor sprijini cel puțin 28 de antreprenori cu finanțări cu valori cuprinse între 7.900 RON și 55.300 lei, în funcție de tipul afacerii, precum și cursuri de formare, mentorat, consultanță și facilitare pentru a-și crește capacitatea antreprenorială.
 
Înscrierea participanților la program se face potrivit regulamentului de pe zefirincomunitate.ro. Selecția se va face pe baza următoarelor criterii: potențialul de sustenabilitate a ideilor de afacere propuse, apartenența la etnia romă sau la un alt grup vulnerabil, nevoia de susținere din partea programului, impactul potențial în comunitate și disponibilitatea de a respecta regulile programului (de ex: afacerea finanțată trebuie să fie înregistrată legal).
 
Într-o primă etapă, programul a fost deschis antreprenorilor din comunitățile în care deja se desfășoară activități în cadrul programului zefiR și a strâns peste 90 de aplicații, din care au fost selectate 33. În cea de-a doua fază, programul se deschide pentru înscrieri tuturor persoanelor eligibile din cele trei județe din proiect: Dolj, Gorj și Olt.
 
În ciuda faptului că există deja o serie de programe pentru sprijinirea activităților antreprenoriale, majoritatea nu sunt accesibile direct persoanelor din grupuri dezavantaje, fie din cauza procedurilor administrative și birocratice, fie din cauza cofinanțării necesare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.