Ziua 2 la Astra Film Festival 2016: evenimente cinematografice de top, muzică live şi o întâlnire cu Cristi Puiu

cinematograful_dom2Astra Film Festival 2016 continuă marţi, 18 octombrie 2016, cu o serie de evenimente cinematografice de top, întâlniri cu mari cineaşti, programe speciale şi spectacole de muzică live.

O capodoperă a cinemaului documentar, El botón de nácar / Secretul nasturelui de sidef în regia lui Patricio Guzman, distinsă cu Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, 2015, va fi proiectată la Sala Auditorium a ULBS de la ora 22:30. Filmul plonjează în apele tulburi ale dictaturii lui Pinochet, pe urmele ultimilor locuitori ai Ţării de Foc.

Întâlnire cu Cristi Puiu

Regizorul Cristi Puiu, “una dintre cele mai diferite şi mai fascinante voci ale cinematografiei din secolul al XXI-lea” (publicaţia Sight & Sound editată de British Film Institute), membru în juriul AFF 2016 şi autorul filmului care a deschis cea de-a 23-a ediţie a festivalului, se va întâlni cu publicul de la ora 18:00 la Salut Bistro (str. Cetăţii 13).


Armânii

Trei filme şi un concert live invită publicul AFF 2016 să facă o incursiune în fabuloasa istorie a poporului armân, marţi, 18 octombrie, începând cu ora 17:00, la Sala Thalia. Armânii, popor vechi de mai bine de 2.000 de ani, au cunoscut vremuri de glorie care s-au încheiat demult, lăsând în urmă comunităţi nu prea mari, răspândite prin toţi Balcanii. Despre istoria şi limba lor se ştiu mai puţine decât despre oricare dintre popoarele Europei.

Armânii, de la faimoşii Manakia la Nu sunt faimos… şi Fraţii Manakia. Jurnalul unei lungi priviri înapoi au ca punct comun povestea fraţilor Manakia, pe care unii îi numesc Fraţii Lumière ai Balcanilor. Torna, torna, fratre! chestionează cât din identitatea şi cultura armână s-a mai păstrat în zilele noastre. Fiecare proiecţie va fi urmată de sesiuni de Q&A la care vor participa regizorii celor trei filme: Toma Enache, Eliza Zdru şi Marian Voicu. Publicul are ocazia de a descoperi spiritul armânesc şi prin muzică, printr-un concert de muzică armânească şi o reprezentaţie live Mara & Band, programate de la ora 22:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.