Primarul comunei Slatina, suspectat de localnici că a ”împrumutat” romi de la Mironu pentru voturi la alegerile din iunie

ghermanComunităţile de romi, mai ales cele sărace, sunt ţintă pentru toate partidele, cel puţin o dată la patru ani, în preajma alegerilor. Din acest punct de vedere, primarii în funcţie sunt privilegiaţi deoarece au şi pârghiile necesare, prin ajutoarele sociale, pentru a le capta atenţia şi a le obţine voturile. Aceasta este opinia unor locuitori din comuna suceveană Slatina, care au constatat, săptămâna trecută, că în câteva zile au concetăţeni noi, de etnie romă. La Slatina, recensământul din 2011 nu a înregistrat nici măcar un singur etnic rom. Unul dintre directorii de şcoală din comună, Oana Şorodoc, ne-a confirmat, ieri, că aceasta este şi situaţia actuală: nu sunt familii de romi în comună.
Cu toate acestea, săptămâna trecută 12 persoane de etnie romă au mers la Serviciul de Evidenţă a Persoanei din Fălticeni şi au solicitat viză de flotant în Slatina. Nouă dintre aceştia au fost într-o singură zi, vineri, 8 aprilie.
Şeful serviciului, Marian Loghin, ne-a confirmat că respectivele persoane au primit viză de Slatina, iar în susţinerea solicitării au prezentat adeverinţe că deţin o proprietate în această comună.
Conform informaţiilor noastre, este vorba despre romi din Mironu, comuna Valea Moldovei.
Contactat, primarul de Slatina, Ilie Gherman, ne-a declarat, ieri, că nu ştie nimic despre noii locuitori ai comunei, chiar dacă adeverinţele de proprietari au fost eliberate la primăria pe care o conduce. ”Dar dacă au venit, ce? Care e problema? E interzis, cumva? Poate sunt prieteni de-ai mei. Dacă la mine vine cineva şi solicită să locuiască la Slatina pe mine nu mă interesează dacă-i rom, albanez sau mai ştiu eu ce. Poate să vină şi tata romilor, dacă vrea”, ne-a declarat Ilie Gherman.

Leave a Reply

Your email address will not be published.