Shadow

Prima Școală de dansuri țigănești din România

scoala-dansConducătorul Ansamblului Romafest, Ovidiu Totti este născut la Reghin și este dansator profesionist. Ansamblul pe care îl conduce a colaborat cu companii celebre din domeniu, dansatorii impresionând nu doar prin profesionalismul lor, ci și prin dansurile țigănești și percuție corporală atât de spectaculoase. „Aveam deplasări frecvente în străinătate, în țară nu eram apreciați”, își amintește Ovidiu.
Din investiții proprii, fără niciun fel de ajutor, în anul 2013 a cumpărat un teren în Reghin. În același an a început o colaborare cu o Operă din Franța. Pentru că a fost un an plin de succes, cu frumoase realizări financiare s-a gândit să își realizeze visul din copilărie, acela de a deschide o școală de dansuri țigănești și percuție corporală în orașul său natal. „Vroiam să dau un exemplu. Să demonstrez că romii pot face și lucruri frumoase și de calitate. În țară m-am simțit de multe ori discriminat, văzut altfel. A fost o ambiție personală”, spune Ovidiu.
În 2014 a început construcția unei clădiri pe terenul cumpărat, o clădire cu etaj, de 27 m lungime, 7 m lățime. La parterul clădirii este o recepție, o sală de repetiții, un dressing, iar la etaj băile. Urmează să fie pregătite camerele pentru oaspeți.
Clădirea se află pe Strada Șoimilor, numărul 17 și în 3 octombrie a avut loc inaugurarea. Din data de 15 octombrie se organizează primele cursuri de dans. Există două categorii de vârstă, copii între 5-8 ani, cealaltă categorie fiind ocupată de către cei de 13-30 de ani. Repetițiile au loc de 3 ori pe săptămână, deocamdată gratuit. Ovidiu este ajutat de către colegul lui, Szanto Attila și de către dansatoarele din Romafest.
,,Îmi doresc ca pe viitor lumea să aprecieze ceea ce facem, să fim respectați. Sper să descopăr pe parcurs tinere talente, să pot înființa un nou ansamblu, Romafest Junior. Să fim invitați la cât mai multe festivaluri atât în Reghin, cât și în țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *