Adolescentul care a înjunghiat mortal o tânără anul trecut în plină stradă își află astăzi sentința

crim24oct1Astăzi, judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud vor da prima sentință în cazul lui Marian Lingurar, un adolescent de etnie romă, care a înjunghiat mortal o tânără, anul trecut, lângă Prefectură. Acesta se află închis încă de la comiterea oribilei fapte. Judecătorii au amânat pronunțarea pentru data de 25 octombrie.În urmă cu exact un an, Marian Lingurar, un adolescent  de 16 ani de etnie romă fără adăpost, o înjunghia mortal pe Ioana, o tânără de 19 ani, care a încercat să își ferească tatăl de o lovitură și a plătit cu viața.
Incidentul s-a produs în plină stradă, chiar lângă Instituția Prefectului, într-o duminică. Nici la această oră nu se știe exact de la ce a pornit conflictul spontan izbucnit între Ioana, tatăl său și Marian Lingurar, cel care avea să devină călăul Ioanei. Tânăra a fost găsită în stare foarte gravă și s-a stins la scurt timp, la spital.
Marian Lingurar, care provine dintr-o familie dezbinată din Teaca, mama și sora sa fiind prostituate, a fost reținut imediat ce a fost găsit. Acesta se află de câteva luni bune într-un centru pentru minori.
Adolescentul a fost trimis în judecată chiar în ultima zi a anului 2015, pentru omor. Astăzi, judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud vor veni cu prima sentință în cazul său.

Leave a Reply

Your email address will not be published.