Poveste de campion român. Un băiat de 14 ani medaliat cu aur trăiește în grajd

alexandru-dumitru-karate-700394Alexandru Dumitru, un băiat în vârstă de 14 ani campion naţional şi internaţional la karate, trăiește într-un grajd din Chiajna, o comună din apropiere de București, relatează Digi24.
Tatăl l-a părăsit de mic, iar mama lui câştigă doar câteva sute de lei pe lună. Din acest motiv, ea nu și-a permis să închirieze o casă adevărată.
„Chiria e pe la vreo 5 milioane, de unde să plătesc? În jur de 7 milioane atât este salariul meu și mai am 820 alocația lui Alexandru plus ce mai muncesc eu pe la o cucoană, strâng PET-uri”, a povestit Sanda Dumitru, mama lui Alex, pentru postul de televiziune.Alexandru s-a înscris la clubul de karate când era în clasa a patra, iar în scurt timp a început să câștige medalii. La primul concurs la care a participat a obținut locul III.
„Erau emoţiile mari, fiind primul concurs şi neavând cine ştie ce experienţă, m-au îndrumat antrenorii de pe margine şi am reuşit să iau locul trei”, a povestit Alexandru pentruDigi24.
Campionatul Balcanic din Serbia, unde a câștigat medalia de aur, este cea mai mare realizare a lui. Din păcate, medaliile băiatului atârnă pe peretele unui grajd.
Recent, 200 de sportivi şi prieteni ai copilului au participat la un cros caritabil în București, ca să adune bani şi să îl ajute să aibă o locuinţă decentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.