Shadow

REPORTAJ BBC: Maneliştii români, noii regi ai ţiganilor, cu palate şi Ferrari

manele-regii-tiganilor-bbc-2Televiziunea britanică BBC 2 a realizat un reportaj amplu despre cântăreţii de manele din ţara noastră şi despre opulenţa lor. “The New Gypsy Kings” se  materialul realizat de românul Liviu Tipurita.
“Acesti gangsta’ rap ai tiganilor” spune jurnalistul. A filmat cu manelişti celebri – Adrian Minune, Florin Salam sau Dan Bursuc. A intrat în casa lor, relatează despre petrecerile de zeci de mii de euro, despre averi şi un stil de viaţă extravagant.
“Este o schimbare majoră în comunitatea romă. Au trecut de la căruţe, la Ferrari, de la corturi, la palate” – se prezintă în materialul BBC 2.
Adrian Minune este filmat la palatul lui din Ştefăneşti, Ilfov. La piscină, dar şi în casă, unde soţia este cea care îi pune şosetele în picioare şi în pregăteşte hainele.
“Am haine exclusiviste, pentru că un artist atunci când apare, cred eu, trebuie să fie puţin altfel decât toţi ceilalţi. Aştept să îmi aducă eşarfa. Sâmbătă am avut cinci obligaţii, duminică am avut patru. De mâine o iau de la început. Ăsta este ritmul meu. Trăim într-o ţară de 22 demilioane de locuitori şi probabil că sunt unul dintre cei mai iubiţi lăutari” – spune “Adrian the Miracle”, aşa cum sună în engleză numele de scenă Adrian Minune.
Manelistul este filmat din dronă cum conduce o maşină luxoasă şi trece pe lângă o căruţă. De altfel, jurnalistul BBC accentuează că România este o ţară a extremelor şi, pentru mulţi copii de ţigani, muzica este “paşaportul lor spre ţările bogate”. Învaţă muzica de mici şi speră să ajungă în ţările din Occident, unde să câştige mulţi bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.