Primăria Baia Mare va amplasa locuinţe modulare pentru 50 de familii sărace în estul oraşului

primaria_baiamareMembrii Consiliului Locala Baia Mare şi-a dat, miercuri, acordul pentru amplasarea mai multor locuinţe modulare destinate persoanelor defavorizate, în zona estică a oraşului. 
Inţial, consilierii locali au luat în calcul amplasarea temporară unui grup de locuinţe modulare în locurile cunoscute sub denumirea Craica şi Iazului, locuite majoritar de etnici romi, însă procedura de obţinere a avizelor ar fi durat prea mult timp, motiv pentru care s-a ales o zonă a oraşului mult mai bine conectată la utilităţile publice (drum de acces, apă-canalizare-energie electrică, transport urban). 

” Locuinţele sociale pentru cele 50 de familii vor fi amplasate într-un singur loc pentru că avem relativ uşor acces la o serie de facilităţi, îndeosebi utilităţi publice. E doar o situaţie temporară, până la găsirea unei soluţii adecvate. Încercarea noastră de amplasare a locuinţelor modulare pe Craica, de exemplu, ar îngreuna situaţia, plus că obţinerea unor avize ar putea dura aproape 12 luni de zile. Aşa că am decis că locul cel mai potrivit e pe strada Arieşului, situat în estul oraşului”, a spus directorul Serviciului Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia Mare. 

Administraţia municipiului Baia Mare caută soluţii optime pentru ‘spargerea’ aşa numitelor “pungi de sărăcie” situate la periferia oraşului, terenuri ocupate în majoritate de romi nomazi, care şi-au construit case din carton şi chirpici, cum sunt cele de pe malul pârâului Craica. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.