Shadow

Vulcan: / „Distracţie” cum nu a mai fost de mult la intrarea în Colonia de Jos

statuieCeea ce s-a petrecut, duminică seara, în preajma barierei CFR de pe drumul care duce în Colonia de Jos a Vulcanului nu a fost nicidecum răfuială între găşti, cum s-a auzit iniţial. Şi nici vorbă despre vreo reglare de conturi. 
A fost o altercaţie
de care au profitat câţiva băieţi serioşi din colonie, aşa, ca să mai iasă din monotonia traiului de zi cu zi dus între vagoanele cu cărbune staţionate pe calea ferată şi căratul acasă al sacilor plini cu cărbune. Pare-se că oamenii nu au mai avut de mult parte de o asemenea distracţie, aşa că nu au scăpat ocazia, ca s-o facă de pomină cu arsenalul din dotare. Cu lopeţi, astea fiind uneltele de care nu se despart uneori nici în ziua rânduită ca fiind de odihnă. Distracţia terminată la spital şi la poliţie ar fi pornit de la ceea ce i s-a căşunat unui bărbat în toată firea pe un puştan care, în jurul orei nouă seara se ducea acasă, în colonie.
Omului i s-a părut
că băiatul, văzându-l un pic luat de alcool, i-ar fi adresat altfel de cuvinte decât un respectuos „Bună seara!”. Salut pe care, dacă-l auzi în zona asta a Vulcanului, chiar că te poţi considera norocos şi plin la maximum de respect. La urechile bărbatului ar fi ajuns o expresie de acum celebră pe care o rostesc bărbăteşte şi cu vizibilă mândrie chiar şi puştii de la clasele pregătitoare. Ca atare, simţindu-se afectat, omul s-a dus după tinerel. Numai că la casa acestuia a ieşit cu tămbălău mare. Rapid, la faţa locului şi-au făcut apariţia vecini, rude şi prieteni ai acestuia. Adică, mare parte din masa electorală de manevră a acestui cartier sărăcăcios, împânzit de asistaţi sociali. Văzându-se încolţit, bărbatul dornic de răzbunare şi-a chemat fiul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *