Shadow

Cruzimea de care au dat dovadă 4 romi: Au scos la produs doi copilași de 3 și 5 ani

baniProcurorii DIICOT au dispus, ieri, reținerea pentru 24 de ore a patru romi pentru trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și folosirea unui minor în scop de cerșetorie.
Întreaga operațiune se desfășura pe teritoriul Bistriței, copiii folosiți, care erau racolați chiar din sânul familiei, fiind cazați în corturi improvizate, la marginea orașului.
„Începând cu vara anului 2016, inculpații Moldovan Viorel Costel și Lingurar Laura au recrutat, transportat și adăpostit în corturile improvizate de la marginea municipiului Bistrița doi minori, în vârstă de 3 și respectiv 5 ani, nepoții acestora, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea cerșetoriei în beneficiul lor și au oferit foloase părinților minorilor, respectiv inculpaților Lingurar Florentina și Lingurar Petrică, care îi însoțeau în locațiile în care cerșeau”, precizează procurorii DIICOT.
De parcă nu era suficient, romii s-au folosit în vara acestui an și de fiul natural al lui Moldovan Viorel Costel, un tânăr de 33 de ani, cu dizabilități fizice, care a fost și el trimis la cerșit.
Cei patru au fost propuși pentru arest preventiv. Cei doi minori exploatați au ajuns într-un centru de protecție din județul Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *