Un candidat PSD la alegerile parlamentare: Românii să-și schimbe numele, dacă nu vor să se confunde cu romii

neculaAlegerile parlamentare din România se apropie, iar candidații partidelor încearcă să facă tot posibilul pentru a obține cât mai multe voturi din partea populației care să le permită apoi acciderea în Parlament.

Jurnalistul Răzvan Zamfir de la stiripesurse.ro a descoperit ceea ce Ciprian Necula, fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene și actual candidat PSD pentru un mandat de deputat în București, susținea în urmă cu doi ani că denumirile ”România” și ”român” sunt nepotrivite și ar trebui schimbate.

O serie de declarații făcute în septembrie 2014 conturează un profil neașteptat candidatului PSD, incompatibil atât cu sloganul „Mândru că sunt român”, cât și cu „îndrăzneala de a crede în România”, la care invită social democrații lui Liviu Dragnea. Potrivit lui Ciprian Necula, însăsi denumirea de „român” ar trebui schimbată pentru a evita confuziile cu etnia „romă” din care face parte.

Candidatul PSD spunea într-un interviu acordat celor de la Kamikaze.ro despre avantajul istoric, în ceea ce privește numele,  pe care îl au „romii” față de „români”, dar și despre obiceiul căsătoriei între copii, care – susține în premieră Necula – ar fi preluat de minoritari de la populația majoritară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.