Shadow

ŞTEFAN RUSU, INCLUS ÎN HALL OF FAME: Sunt ţigan ursar şi nu îmi e ruşine!

rusuȘtefan Rusu ( 61 de ani) este cel mai valoros luptător român din toate timpurile. Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1980, cu argint la JO din 1976 și bronz la ediția din 1984 de la Los Angeles, Rusu a fost inclus, de curând, în Hall of Fame.
Fostul mare sportiv fost invitat trei zile la Rio pentru a primi distincția din partea Federației Internaționale de Lupte, dar cei de la de la Federația Română au ,,uitat” să-l invite să vadă turneul olimpic de lupte.
Este mândru de etnia sa
Acesta s-a arătat :,,Sunt țigan ursar și nu îmi este rușine cu asta! Mama mea era țigancă. Tata, român. Era lautar. Cânta fenomenal. A încercat să mă facă să cânt la vioară. Nu i-a ieșit. Știu însă să cânt la tobe. Când eram mic, la un bâlci, cântam la tobe și din cauza oboselii am adormit. Atunci a venit un țăran la mine și mi-a fript o palmă: ,,Mama ta de țigan. Cântă f…i ceapa mă-tii,,. Nu cred că e rușine să spui din ce etnie faci parte. Dacă ești un om corect și îți faci treaba, nu mai contrează etnia. Mulți sportivi sunt țigani, dar nu vor să recunoască”

Leave a Reply

Your email address will not be published.